* in samenwerking met
Cultuurbuur
Agenda theatervoorstellingen

Theatervoorstelling
zondag 30 december 2018
LUST, smakelijke eindejaarsverhalen
Met Marjolein Meijers het jaar uit
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:30u | Toegang: € 7,50

Met de flair van een chef-kok, de gevoelige smaakpapillen van een sommelier en de liefde van een moeder serveren Marjolein Meijers en haar muzikanten vier verhalen, die een aanstekelijke, uitdagende en hongerig makende culinaire reis vormen.

Een heerlijke luie zondagmiddag, waar theater met muziek en gezellige onderonsjes met hapjes van het huis elkaar afwisselen.

LUST is het vervolg op het succesvolle Hongerig Hart. LUST is muzikaal theater in vier gangen.


Spel, liedteksten & muziek: Marjolein Meijers
Muzikale begeleiding: Walter Kuipers en Onno Kuipers
Verhalen en regie: Daphne de Bruin


Jeugdtheater
zondag 20 januari 2019
Het Elfje en het Troepmonster 4+
Een modern sprookje over duurzaamheid en zwerfafval
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:50u | Toegang: € 5,00
Els danst in het bos, zoals altijd. Maar opeens regent het afval op haar hoofd. Plastic flessen, chipszakken en nog veel meer. Verbaasd kijkt ze naar de rommel, waar komt die troep opeens vandaan? Willem Wolf weet het niet en ook Grommel de Kabouter heeft geen idee. Volgens hem is het bos ziek, zwaar ziek. Els besluit om het aan de oude wijze boom, Mosbaard te vragen. Want die weet altijd raad. Mosbaard waarschuwt voor het Troepmonster. Haast is geboden want het bos vervuilt heel snel. Ze moeten naar Razella, de heks, want zij is de enige die kan helpen met een 'boontje komt om zijn loontje spreuk'. Els stuurt Willem Wolf naar Razella, maar ondertussen blijft zij achter in het bos dat steeds meer verdwijnt onder het zwerfvuil, want het troepmonster blijft alles op de grond gooien. En bovendien komt het monster steeds dichterbij.

Als dat maar goed afloopt…. Een verhaal over bewustwording en verantwoordelijk zijn voor je daden.


Theatervoorstelling
zaterdag 26 januari 2019
60s Scratch
presentatie
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 5,00
RTMuziek neemt u mee terug naar de jaren 60!
Onder leiding van Robin Negenborn en Tim Quak presenteert het 'scratchkoor' een in één dag ingestudeerd afwisselend programma.

Theatervoorstelling
zaterdag 9 februari 2019
Toneelvoorstelling
door toneelgroep ODO
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 7,50


Jeugdtheater
woensdag 20 februari 2019
Het Snotmysterie Van het Zwaard en de Roos 4+
Een humorvolle familievoorstelling met veel vaart, waarin de zoektocht naar jezelf centraal staat
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:50u | Toegang: € 5,00
Rudolf de Roerloze is zojuist ridder geworden en daar is hij erg trots op, ook al is hij niet zo handig in het krijgsbedrijf. Toch stuurt de koning hem op een gevaarlijke queeste. Want het koninkrijk wordt bedreigd door de Snotmeester die alles en iedereen 'besnot' en er zijn geen ridders meer, hij is de laatste!

Alsof dat niet genoeg ellende geeft, is ook Gwendoline de Schone, de dochter van de koning verdwenen. Rudolf aarzelt geen moment. Hij gordt het zwaard van zijn voorvaderen om, de beruchte 'Struikelaar' en gaat op pad. Van Gwendoline fluistert men dat zij voor het laatst gezien is in de buurt van Grobeline de Warse, een verschrikkelijke vrouw die iedereen die haar niet zint, besnot. Rudolf heeft geen idee wat dat betekent, maar daar zal hij snel genoeg achter komen. Bovendien blijkt niet alles te zijn wat je denkt. En niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Wie is de Snotmeester en wat heeft een Kluizenares met dit alles te maken? Waar is Rudolf aan begonnen? Hij kan niet meer terug en Grobeline heeft hem al in de gaten.
Theatervoorstelling
zondag 3 maart 2019
De Harp met de Engel
Concert op een 200 jaar jonge Érard-harp
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:30u | Toegang: € 7,50
Harpiste Regina Ederveen bespeelt in dit concert haar bijzondere Érard dubbelpedaalharp. Deze harp werd in 1819 gemaakt en verkocht aan Miss Broadwood, de dochter van een bekende pianobouwer uit die tijd in Londen. De 'one of a kind' harp is schitterend gedecoreerd en heeft een unieke doorleefde klank.
Regina omlijst het concert met korte en humorvolle inleidingen over de harp, over de muziek en de componisten uit de tijd van de vroege dubbelpedaalharp.  Pierre Érard was verliefd op Miss Broadwood en bouwde daarom deze harp. Maar resulteerde het in een huwelijk?
Met dit concert wordt het 200ste levensjaar van deze harp gevierd.
Een concertvoorstelling die boeit van A tot Z.

Meer informatie op www.reginaederveen.nl

Theatervoorstelling
zaterdag 27 april 2019
Vijf minuten voor aanvang…
Solomusical van en door Inez Timmer
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 7,50
'Vijf minuten voor aanvang…' is een blijmoedige rollercoaster, die het publiek meezuigt in de mallemolen van het leven van musicalartieste Inez Timmer. Bekende musicalhits in alle talen, persoonlijke ontboezemingen, humor, hemelhoge pieken en diepbedroefde dalen. Een leven vol tegenstellingen, samengebracht in de solomusical 'Vijf minuten voor aanvang!’.
 
Onrust achter de coulissen, lichte paniek in de kleedkamer. De artiesten worden omgeroepen, de licht- en geluidsmensen staan paraat. Er heerst een gespannen bedrijvigheid die het publiek ontgaat.
Vijf minuten voor aanvang van de voorstelling is het vaak een georganiseerde chaos in het hoofd van een artiest. 'Waar slaap ik straks in München .... Oh, de gynaecoloog moet ik nog terugbellen, maar wat is opvlieger in het Duits? Wat doet die rimpel daar opeens? Waar kan ik vanavond een borrel halen? Huh, welke idioot heeft die tekst nu veranderd??’ En dan is het tijd om te stralen. Altijd. Geen excuus.
In deze solomusical vertelt Inez het verhaal van een internationale musicalartieste, steeds weer aarden in een ander land en aanpassen aan een andere cultuur. Inez vertelt over het buitengewone leven achter de schermen en over bewonderd worden door duizenden mensen. Een verhaal over roem, glitter en glamour, en je tegelijkertijd moederziel alleen kunnen voelen.