* in samenwerking met
Cultuurbuur
Agenda theatervoorstellingen

Jeugdtheater
zondag 28 januari 2018
Mannetjes met plannetjes 2+ *
Een stoere, energieke en beeldende voorstelling over drie mannetjes, een kooi en een vogel. En heel veel plannetjes.
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:50u | Toegang: € 5,00
De mannetjes zijn op weg. Ze zijn onderweg naar hun favoriete plek in het bos. In hun armen hebben ze takken, planken, touw, dekens… Ze gaan namelijk een hut bouwen! Tenminste, dat denken ze. Maar op hun favoriete plek in het bos vinden ze iets wel heel erg vreemds. Een kooi! Een kooi met een vogeltje erin! Naast de kooi ligt een briefje.
‘Wat fijn dat jullie mijn vogeltje hebben gevonden! Ik kan er niet meer voor zorgen en daarom moeten jullie dat voor me doen. Liefs, Oma. PS: wat je ook doet, laat de vogel niet uit de kooi!’
De plannetjes van de mannetjes veranderen! Nu hebben ze geen hut maar een kooi met een vogel! Te gek! Wat zullen ze daar eens mee gaan doen? Niet uit de kooi laten zegt oma, maar vogeltjes horen toch te vliegen? Hij komt heus wel weer terug! Of niet? De mannetjes gaan aan de slag.Theatervoorstelling
zaterdag 3 februari 2018
Oost West Schomphout Best
Komedie door Toneelgroep ODO
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 7,50
Schomphout is een dorpje aan de rand van de Veluwe met aardige, zeer betrokken inwoners zoals Nelly en Janneke. Zij zijn geboren en getogen in het dorp en zullen met hand en tand de rust en vrede in hun lieflijke woonplaats verdedigen. Als de plaatselijke supermarkt dreigt te verdwijnen en een onbetrouwbaar heerschap hun te veel voor de voeten loopt, gaan de dames, ondanks hun drukke werkzaamheden,  over tot actie. En daar hoort hier en daar een leugentje om bestwil bij, ja, en een paar verkleedpartijen en je moet sommige mensen een beetje de verkeerde kant op sturen, maar dan komt het goed. Als er niks misgaat….. Ach, in dat geval is er altijd nog een plan B en dan valt er ook vast wel een aap aan de mouw te passen.
Spring achterop opa’s fiets, kijk uit voor de hond en zorg er voor dat die kleine niet gaat huilen. Dan komt alles goed in Schomphout.


Theatervoorstelling
zondag 11 februari 2018
Love is in The Air
Gemengd Koor Spijkenisse o.l.v. Ardjoena Soerjadi
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:30u | Toegang: € 7,50
Het is bijna 14 februari: Valentijnsdag. Dus moet er wel "Love in The Air" zijn!
Het Gemengd Koor Spijkenisse zingt over de liefde, zoals op muziek gezet door Mozart en Verdi. Maar ook over liefdesverdriet, vertolkt door moderne componisten als Elgar en Sondheim.
Het koor wordt daarbij begeleid op de piano door Jeroen Liedorp en staat onder leiding van dirigent Ardjoena Soerjadi.

Theatervoorstelling
zaterdag 24 februari 2018
I Sing
Theaterconcert
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 7,50
Zangeres Helen Botman (o.a. La Luna) gaat – samen met haar droomtrio muzikanten – in het programma ‘I Sing’ een muzikaal avontuur aan, op zoek naar de ultieme expressie. De vertelkracht van de folk, de lichtvoetigheid van de pop en het experiment van de jazz wisselen elkaar speels af, en daartussendoor deelt Helen haar herinneringen, ervaringen en inspiraties.

Met het verschijnen van haar solo-album ‘I Sing’ heeft zangeres Helen Botman een nieuwe koers ingezet. Ze laat zich niet alleen horen als vocaliste met een fantastische stem, maar ook als begenadigd songwriter en storyteller. Ze boeit, ontroert en ontwapent met haar authentieke performance.

Niet alleen haar eigen, persoonlijke songs krijgen alle ruimte. Ze brengt ook een ode aan Joni Mitchell, een van haar grote voorbeelden. En ze laat haar publiek kennismaken met het plezier, de eenvoud én diepgang van jazz-zangeres Abbey Lincoln.
Wie zich laat raken door ‘I Sing’, wordt deelgenoot van het spetterende spelplezier, de vibes en de passie waarmee Helen en haar mannen de wereld muzikaal kleuren. Met als verbindend element haar onweerstaanbare stem, waarmee ze onderstreept wat haar boven alles drijft: ‘I Sing’.
.

Theatervoorstelling
zondag 4 maart 2018
Risoluto
Accordeonconcert
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:30u | Toegang: € 7,50
ien accordeons, een slagwerker en een zangeres, dan hebben we het over Accordeon Club Risoluto. Een optreden van Risoluto staat garant voor een middag gezelligheid.
Het repertoire van Risoluto is overigens zeer breed, en loopt uiteen van bewerkingen tot oorspronkelijke accordeonmuziek, van klassiek tot pop, van jazz tot folk.

Jeugdtheater
woensdag 7 maart 2018
Duizendpoot is moe 4+ *
Een vrolijke muzikale voorstelling over een bijzondere vriendschap
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:50u | Toegang: € 5,00
De buren mevrouw Duizendpoot en meneer Krekel zijn heel verschillend. Ze praten nooit met elkaar. Maar dan is er opeens een zoekgeraakte brief die hun leven verandert. Het voorleesprentenboek ‘Duizendpoot is moe…’ vormt de basis van deze vrolijke muzikale theatervoorstelling met grappige gebeurtenissen en leuke liedjes om mee te zingen.

Theatervoorstelling
zaterdag 17 maart 2018
LAVAkantie
Vocal Group LAVA
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 7,50
De vrouwen delen het plezier van het sámen zingen en dat doen ze a capella … met de stem als instrument, puur en kwetsbaar, mooi om met en naar elkaar te kleuren in klank en ritme.
Een lied is meer dan woorden en muziek. Met veel aandacht voor tekstinterpretatie brengt de groep een muzikaal verhaal.